ODDALI KREW – POMOGLI NADZIEI

20160821_12312935 osób zgłosiło się do ambulansu z  napisem:  "Oddając krew - ratujesz życie", który w minioną niedzielę stanął przy kościele pw. Św. Piotra i Pawła.

Kilka z nich wyszło z ambulansu nieco zawiedzionych,  gdyż nie mogły  oddać krwi   ze względów zdrowotnych, na przykład z powodu niskiego ciśnienia czy poziomu żelaza.  Panie z  suwalskiego oddziału Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa pocieszały, że następnym razem może być wszystko w porządku i zostaną dawcami. Najważniejsze  jest bowiem   dobre serce i chęć podzielenia się  cennym darem z innymi.

20160821_102202Fundacja "Promyk" pięknie dziękuję  wszystkim, którzy włączyli się w zbiórkę tego życiodajnego leku.

Serdeczne słowa  podziękowania kierujemy  do księdza Tadeusza Rynkiewicza, proboszcza parafii pw. Św. Piotra i Pawła , który zawsze nas wspiera i jak mało kto potrafi zachęcić swoich parafian do udziału w szlachetnych akcjach.

Oddając krew dajesz kolejne urodziny, kolejną rocznice, kolejny dzień na plaży, kolejną noc pod gwiazdami, rozmowę z przyjacielem, kolejny uśmiech, uścisk, kolejną szansę...