Choroby i wypadki nie mają urlopów

Brak krwi w bankach – problem  pojawia się w okresie wakacyjnym, kiedy to częściej dochodzi do wypadków, a krwiodawcy korzystają z urlopów. W okresie letnim liczba krwiodawców spada nawet o połowę.

Fundacja Promyk, tradycyjnie już, zorganizowała letnią akcję krwiodawstwa i  gorąco zachęcała mieszkańców Suwałk do wzięcia jak najliczniejszego udziału.

- W minioną niedzielę autobus był ustawiony na placu przy kościele p.w. św. Piotra i Pawła przy ul. Wojska Polskiego – informuje szefowa fundacji Maria Sienkiewicz. – Krew oddało 27 osób. Bardzo cieszymy się, że mieszkańcy naszego miasta coraz chętniej dzielą się tym drogocennym darem ratując zagrożone  zdrowie i życie.

Fundacja Promyk pięknie wszystkim dziękuje. Serdeczne podziękowania płyną też w stronę personelu Suwalskiego Oddziału Terenowego Stacji Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa. Kłaniamy się również księdzu Tadeuszowi Rynkiewiczowi,  proboszczowi parafii p.w. Świętych Piotra i Pawła, na którego pomoc  zawsze możemy liczyć.