CORAZ WIĘCEJ OSÓB POMAGA MIŁOSZOWI

Niezrównane w organizowaniu akcji ( kiermasze w szkołach, bal charytatywny) Marzena Wiśniowska i Izabela Biel razem z wolontariuszami Agnieszką Kędzior i młodzieżą kwestowali w ostatnią niedzielę w parafii pw. Św. Piotra i Pawła.
Ksiądz Tadeusz Rynkiewicz, proboszcz parafii, dwa lata temu udzielił Miłoszowi pierwszej komunii świętej. Dzisiaj modli się o jego zdrowie i wspiera starania o zebranie pieniędzy na nową nogę. Na terenie parafii znajduje się „czwórka” - szkoła Miłosza. Przy ulicy Bohaterów mieszka jego babcia Zyta, która ma tu wielu znajomych, sąsiadów, przyjaciół. Otworzyły się więc serca życzliwych ludzi i wyciągnęły pomocne dłonie, które wrzuciły do puszek aż 6357,38.
***
Miłosz w warszawskiej klinice walczy teraz z kryzysem po kolejnej chemii. Na szczęście nie stracił zupełnie apetytu i ma nadzieję, że jego organizm szybko się odbuduje. Jeżeli płytki utrzymają się na dobrym poziomie niedługo będzie gotowy do przyjęcia ostatniej (tak jest w planie leczenia) chemii. W piątek Miłosz spotkał się panem Arkadiuszem Opielą, protetykiem z firmy VIGO-Ortho Polska, który będzie wykonawcą protezy. Zostały określone parametry potrzebne do projektu protezy i sporządzenia kosztorysu.

komunia