ZAGRALI DLA “PROMYKA”

Po raz kolejny przekonaliśmy się, że na młodych suwalczan zawsze można liczyć. W czasie przedświątecznej gorączki przygotowań i zakupów pomyśleli również o ludziach, którzy nie są w stanie pokonać problemów życia codziennego z powodu ubóstwa, ciężkich chorób, czy traumatycznych przeżyć i których nie stać na urządzenie nawet skromnych świąt.
Młodzież Z I LO  z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej, przy wsparciu dyrekcji szkoły,  zorganizowała I Świąteczny Turniej Charytatywny "Gramy dla Promyka". Na imprezę zostały zaproszone ekipy  z II i III LO oraz z ZST.

Był to pierwszy turniej, ale nie pierwsza dobroczynna impreza. W poprzednich latach pierwszy ogólniak organizował Słodkie Mecze. W tym roku   także były mecze siatkówki, tańczono zumbę, wystąpiły dziewczęta   ze szkoły tańca Dance Zone. Nie zabrakło loterii i licytacji. Był kiermasz wypieków i ozdób świątecznych.

Za pieniądze, żywność i słodycze zebrane dla naszych podopiecznych Fundacja Promyk pięknie dziękuje młodym darczyńcom. Nagrodą niech będą uśmiechnięte twarze tych, do których udało  się przyjść z pomocą.