ZBIERAMY NA PROTEZĘ DLA MIŁOSZA

zbieramy
W czerwcu 2014 roku u 10-letniego Miłosza wykryto nowotwór złośliwy kości udowej lewej – osteosarcoma. Chłopiec leczony jest w Klinice Chirurgii Onkologicznej Dzieci i Młodzieży Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie. W październiku przeszedł zabieg operacyjny, który zakończył się amputacją lewej nogi. Miłosza czeka jeszcze długotrwałe leczenie, rehabilitacja, oprotezowanie i nauka chodzenia na protezie.
Sytuacja materialna rodziny, której całe życie podporządkowane jest chorobie chłopca, jest bardzo trudna. Wydatki związane z leczeniem są bardzo duże, a koszt zakupu protezy nie do udźwignięcia.
Miłosz jest bardzo silnym chłopcem i nie poddaje się. Marzy o tym, żeby znowu stanąć na obu nogach, ale bez pomocy... życzliwych ludzi nie poradzi sobie.Zwracamy się z ogromną prośbą o wsparcie i pomoc. Za każdą przekazaną kwotę wszystkim Darczyńcom serdecznie dziękujemy.Wpłat można dokonywać na konto Fundacji Promyk, z dopiskiem "dla Miłosza"
Fundacja "Promyk"
ul. 1 Maja 17 B m. 16